presedinte

secretariat

Comitet de conducere

participare

OIPMA

Inscriere (fisier text)

inscriere

inscriere

MEMBRII

COLABORATORI

ASOCIATIE

ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ A PRODUCĂTORILOR DE MATERII PRIME VEGETALE DIN PLANTE MEDICINALE ŞI AROMATICE

ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ PENTRU COLECTAREA ŞI ACHIZIŢIA PLANTELOR MEDICINALE ŞI AROMATICE DIN FLORA SPONTANA

ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ A PRELUCRĂTORILOR ŞI PROCESATORILOR DE PLANTE MEDICINALE ŞI AROMATICE


ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ A PRODUCĂTORILOR DE CEAIURI DIN PLANTE MEDICINALE ŞI AROMATICE

ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ A PRODUCĂTORILOR DE TINCTURI ŞI SIROPURI DIN PLANTE MEDICINALE ŞI AROMATICE

ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ A COMERCIANŢILOR ŞI DISTRIBUITORILOR DIN DOMENIUL PLANTELOR MEDICINALE ŞI AROMATICE

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ A MEDICILOR FITOTERAPEUŢI

MADR

RNDR

CT MADR

Formular

PATRONATUL PLANTA ROMANICA

ORGANIZATIA INTERPROFESIONALA NATIONALA A PLANTELOR MEDICINALE SI AROMATICE DIN ROMANIA

Prin Hotărârea civilă din data de 18.05.2007 a Judecătoriei Sectorului I din Bucureşti, a luat fiinţă în mod oficial Organizaţia Interprofesională Naţională a Asociaţiilor din domeniul Plantelor medicinale şi aromatice din România.

Organizaţia a fost înfiinţată în baza Legii nr. 246/2005 care aprobă Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000.

Organizaţia activează la nivel naţional şi are ca membri următoarele Asociaţii profesionale:

Asociaţia profesională a producătorilor de materii prime vegetale din plante medicinale şi aromatice.

Asociaţia profesională pentru colectarea şi achiziţia plantelor medicinale şi aromatice din flora spontana.

Asociaţia profesională a prelucrătorilor şi procesatorilor de plante medicinale şi aromatice.

Asociaţia profesională a producătorilor de ceaiuri din plante medicinale şi aromatice.

Asociaţia profesională a producătorilor de tincturi şi siropuri din plante medicinale şi aromatice.

Aceste Asociaţii acoperă pe filiera produsului, operaţiile de cultivare, recoltare din flora spontană, procesare şi depozitare a plantelor medicinale precum şi producţia şi comercializarea ceaiurilor, siropurilor şi tincturilor din plante medicinale şi aromatice.

De asemenea Organizaţia Interprofesională îndeplineşte toate criteriile specificate în Legea nr. 778 din 2001, privind organizaţiile interprofesionale pe produs la nivel naţional.

ASOCIATII PROFESIONALE MEMBRE

Powered by Anima Soft  © OIPMA Romania

Termeni si conditii | Link | ipma.ro

ORGANIZATIA INTERPROFESIONALA NATIONALA A PLANTELOR MEDICINALE SI AROMATICE DIN ROMANIA

OIPMA

Anunturi legate de activitatea Organizatiei interprofesionale nationale a plantelor medicinale si aromatice

ANUNTURI

28.05.2019

Proiectul Legii suplimentelor alimentare

Marti 28 mai 2019, In cadrul Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice a Camerei deputatilor a fost programata o noua dezbatere cu privire la proiectul Legii suplimentelor alimentare. Au fost invitati sa participe reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si Ministerului Agriculturii, precum si reprezentanti ai ANSVSA, ANPC, Serviciul National pentru plante medicinale si aromatice (SNPMAPS), Comitetul tehnic al plantelor medicinale si aromatice (CTPMAPS), Organizatia interprofesionala a plantelor medicinale si aromatice (OIPMA), Patronatul Planta Romanica.

12.09.2017

SEDINTA CT-PMAPS

In data de 12 septembrie 2017 a avut loc sedinta Comitetului Tehnic al plantelor medicinale si aromatice. A fost acordat aviz consultativ favorabil unui numar de peste 100 de specii de plante propuse pentru a fi utilizate in suplimente alimentare.

15.06.2017

ANUNT COACAZE NEGRE

Producator local de coacaze negre din localitatea Letca, jud. Salaj ofera spre vanzare recolta de 8 tone de coacaze negre. Telefon de contact: 0720917777.

10.06.2017

ANUNT LAVANDA

SC Agri Med Plant SRL, comercializează producția de lavandă, specia Lavandula vera (angustifolia / officinalis), recolta iunie-iulie 2017. Tel: +40 744 567842

08.06.2017

SEDINTA CT-PMAPS

In data de 8 iunie 2017 a fost reluata activitatea Comitetului Tehnic al plantelor medicinale si aromatice. Informatii de actualitate despre activitatea CT-PMA

06.06.2017

SEMINAR RO-ALIMENT

Seminarul pentru specialiștii din domeniul suplimentelor alimentare și produselor stupului (SAPS) în iulie, în organizarea echipei Ro.Aliment

02.06.2017

SONDAJ REFIT

Pe pagina Comisiei Europene la proiectul Refit, s-a lansat sondajul privind impactul Regulamentului 1924/2006 pentru producătorii mici şi mijlocii. Lnk-urile: (unul pentru profil nutritional si unul pentru claimuri botanice): Profil nutritional   Claim-uri botanice

01.06.2017

CONSULTARE PUBLICA

S-a incheiat consultarea publică deschisă până la data de 1 iunie 2017, formularul fiind disponibil în format PDF şi online la linkul: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/evaluation-claims-regulation-public-consultation

28.05.2017

LAVANDA ECOLOGICA

SC Agri Med Plant SRL, membru în Asociația Profesională a Prelucrătorilor și Procesatorilor de Plante Medicinale și Aromatice din România, comercializează producția de lavandă, specia lavandula vera (angustifolia / officinalis), recolta iunie-iulie 2017. SC Agri Med Plant SRL oferă spre vânzare o cultură de lavandă ecologică (netratată cu erbicide sau insecticide), în cel de al doilea an de recoltare.

10.09.2014

CT-PMAPS

Sedinta a Comitetului Tehnic al plantelor medicinale si aromatice si al produselor stupului, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. A fost dezbatut Regulamentul de organizare si de functionare al CT.

04.07.2014

CT-PMAPS

Sedinta a Comitetului Tehnic al plantelor medicinale si aromatice si al produselor stupului, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. A fost dezbatuta Lista de alge, licheni si ciuperci ce pot fi utilizate in suplimentele alimentare.

04.06.2014

CT-PMAPS

Sedinta a Comitetului Tehnic al plantelor medicinale si aromatice si al produselor stupului, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. A fost dezbatuta in vederea finalizarii Lista de alge, licheni si ciuperci ce pot fi utilizate in suplimentele alimentare. Au fost inaintete propuneri cu privire la modul de lucru asupra Listei plantelor permise a fi utilizate in suplimentele alimentare.

Utilizarea plantelor medicinale in pericol - un interviu cu dr. Pavel Chirila

CALENDARUL SEDINTELOR Comitetului Tehnic al plantelor medicinale si aromatice din cadrul Ministerului Agriculturii (CT-PMAPS)